Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

L-kritik mot regeringen om religiösa friskolor

Politik • Publicerad 15 januari 2023
Jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L), partiledare och integrationsminister Johan Pehrson (L) och L:s rättspolitiska talesperson Juno Blom skriver debattartikel om hedersvåld och religiösa friskolor. Arkivbild.
Jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L), partiledare och integrationsminister Johan Pehrson (L) och L:s rättspolitiska talesperson Juno Blom skriver debattartikel om hedersvåld och religiösa friskolor. Arkivbild.Foto: Marko Säävälä/TT

Regeringens arbete mot hedersvåldet räcker inte. De religiösa friskolorna måste bort, skriver tre liberaler, med partiledare och integrationsminister Johan Pehrson i spetsen, i en debattartikel i Expressen.

"Vi gick till val på ett totalt stopp för religiösa friskolor och vi ger oss inte", skriver de.

Annons

Enligt skribenterna är det oftast de barn som har störst behov av att integreras i det svenska samhället som sätts i de religiösa friskolorna.

Regeringskollegorna är inte överens. KD-ledaren Ebba Busch har tidigare sagt att ett stopp för religiösa friskolor inte löser ett enda problem.

Socialdemokraterna vill också förbjuda de religiösa friskolorna. Partiets utbildningspolitiska talesperson Åsa Westlund skriver i en Twitter-kommentar på L-skribenternas debattartikel: Då finns två alternativ, antingen lägga fram det färdiga förslaget som S tagit fram, eller att lämna regeringen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons