Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinnor försvunna – kan finnas fler offer

Finland • Publicerad 9 december 2022
En finländsk polisbil i Tammerfors 2016. Arkivbild.
En finländsk polisbil i Tammerfors 2016. Arkivbild.Foto: Kalle Parkkinen/AP/TT

Finländsk polis efterlyser observationer av en 28-årig kvinna som tros ha mördats av en man i 50-årsåldern. Polisen har gått ut med namn och bild på mannen, som misstänks ha utsatt ytterligare flera kvinnor för vålds- och sexualbrott.

Senast den 28-åriga kvinnan sågs var i Salo i södra Finland i mitten av augusti. Sedan dess är hon försvunnen, rapporterar Hufvudstadsbladet (HBL).

Annons

Hösten 2019 försvann en 35-årig kvinna som polisen misstänker kan ha fallit offer för samma man. 51-åringen ifråga sitter sedan början av december häktad för dråp på 28-åringen.

Kriminalinspektör Jari Koski säger till HBL att utredningen visat att mannen har en historia av att locka in kvinnor i sin bil och sedan köra runt med dem till avlägsna platser.

– Då vi har utrett det närmare står det redan nu klart att han riktat olika grader av våld mot dem han tagit med sig, säger Koski.

Alla som träffat 51-åringen uppmanas nu att kontakta polisen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons