Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kunderna tillbaka i matbutikerna

Butiksförsäljningen för dagligvaror steg under september. Ett tecken på att kunderna börjar hitta tillbaka till de fysiska butikerna.
Ekonomi • Publicerad 21 oktober 2021
Butiksförsäljningen för dagligvaror ökade under september. Arkivbild.
Butiksförsäljningen för dagligvaror ökade under september. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Under föregående månad ökade dagligvaruhandelns försäljningssiffror med 1,6 procent jämfört med september 2020, visar Svensk Dagligvaruhandels Dagligvaruindex.

Själva butiksförsäljningen steg med 1,3 procent. En utveckling som har märkts av sedan sommaren och som nu fortsätter framåt hösten.

Annons

Ett tecken på att kunderna successivt börjar hitta tillbaka till butikerna efter restriktionerna lättats, menar Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel.

"Försäljningen i butik stod för merparten av försäljningstillväxten i dagligvaruhandeln under september", säger hon i ett pressmeddelande.

Samtidigt håller vissa pandemitrender i sig. E-handelsförsäljningen för dagligvaruhandeln ökade med 6,9 procent under september. Hemleveransen med 4 procent och upphämtning i butik med 10,4 procent.

Av dagligvaruhandels försäljning stod näthandeln för 5,2 procent under föregående månad.

"E-handelsandelen uppgick till 5,2 procent, vilket är något högre än under motsvarande månad föregående år trots att vi levde med mer restriktioner då", säger Karin Brynell.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons