Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kronofogden utmäter motorcyklar vid Ölandsbron

Kronofogden har utmätt Harley Davidson-motorcyklar och andra fordon för 1,5 miljon kronor vid Ölandsbron i samband med en MC-träff, rapporterar .
Brott • Publicerad 3 juni 2022
Flera motorcyklar av fabrikatet Harley Davidson har utmätts på väg till en HD-träff på Öland. Arkivbild.
Flera motorcyklar av fabrikatet Harley Davidson har utmätts på väg till en HD-träff på Öland. Arkivbild.Foto: Steve Helber/AP/TT

MC-träffen "Superrallyt 2022" för Harley Davidson-fantaster, som pågår 1-5 juni på Öland väntas locka sammanlagt uppemot 10 000 deltagare. Men för några tog festen slut vid Ölandsbron. Polisen och Kronofogden har varit på plats vid brofästet sedan första mötesdagen och stoppat misstänkta fordon.

– Vi har fått ett fantastiskt resultat, säger Ante Krizmanic, sektionschef på Kronofogden i Kalmar, till SVT Nyheter Småland.

Annons

Även andra fordon har utmätts, till ett sammanlagt värde av 1,5 miljoner kronor enligt Krizmanic.

Svåra att komma åt

Merparten av det som utmätts är tillgångar som Kronofogden annars har svårt att komma åt, som myndigheten inte har tillgång till i det vanliga utredningsarbetet.

– Vi har utmätt mycket egendom på besiktning, säger Krizmanic.

Förväntas bli lugnt

Polisen tror att MC-träffen kommer att bli en lugn tillställning, men eftersom Borgholms polisstation saknar arrest och polisen vill slippa köra till stationen i Kalmar har polisen placerat en mobil arrest i anslutning till stationen i Borgholm.

– Vi har bemannat upp men man får inte glömma att det är höga åldrar bland besökarna och ett ganska lugnt evenemang enligt erfarenhet sedan tidigare, säger kommunpolisen Magnus Areskog till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons