Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kronofogden nekar Zlatan att vräka hyresgäst

Kronofogden har stoppat Zlatan Ibrahimovic från att vräka en av sina hyresgäster, skriver Hem & Hyra.
Ekonomi • Publicerad 28 september 2023
Zlatan Ibrahimovic vill vräka sin hyresgäst, men Kronofogdemyndigheten nobbar. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic vill vräka sin hyresgäst, men Kronofogdemyndigheten nobbar. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hyresgästen har stämt Zlatan Ibrahimovic, och nu har Kronofogdemyndigheten bestämt att hyresgästen får bo kvar i avvaktan på att tvisten avgörs i domstol.

Sedan 2022 äger Zlatan Ibrahimovic och hans fru Helena Seger ett hyreshus på Östermalm i Stockholm.

Annons

Men den före detta fotbollsstjärnan har hamnat i en konflikt med en av sina hyresgäster om hyran. Konflikten grundar sig i att hyresgästen anser sig ha betalat ockerhyra – 12 000 kronor för en etta på 40 kvadratmeter.

Uthyrningen har pågått i flera år, även innan Zlatan köpte fastigheten, och har skett via ett uthyrningsföretag, som i sin tur har hyrt lägenheten av hyresvärden.

I februari i år blev hyresgästen uppsagd med motiveringen att fastigheten ska renoveras och att hyresvärden återigen ska ta över lägenheten.

Nu har Zlatan Ibrahimovic försökt vräka hyresgästen med hjälp av Kronofogdemyndigheten, som dock nobbar vräkningen tills själva tvisten är avgjord.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons