Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kritik för dålig svenska på särskilda boenden

Vård • Publicerad 15 januari 2023
Särskilda boenden i Lerum får kritik från Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Särskilda boenden i Lerum får kritik från Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar särskilda boenden i Lerums kommun för att ha personal som är för dålig på svenska och inte har tillräcklig kompetens, rapporterar SVT Nyheter Väst.

"Att äldre personer i livets slutskede inte får den vård och behandling de har rätt till är allvarligt", säger Lennart Pettersson, enhetschef på Ivo, i ett pressmeddelande enligt kanalen.

Annons

Lerums kommun uppger att den tar åt sig av kritiken, men håller inte med om bedömningen att "det föreligger hög risk i förhållande till andra kommuner vad gäller frågan om individuell bedömning och kompetens", enligt ett pressmeddelande.

Ivo granskar 283 kommuner med särskilda boenden i kommunal regi. Myndigheten följer nu upp en journalgranskning med fysiska inspektioner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons