Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken.
– Det är fasansfullt , säger statsminister Ulf Kristersson (M).
Politik • Publicerad 22 september 2023
Statsminister Ulf Kristersson (M) möter media efter pressträff efter ett besök på Edboskolan i Huddinge.
Statsminister Ulf Kristersson (M) möter media efter pressträff efter ett besök på Edboskolan i Huddinge.Foto: Anders Wiklund/TT

Ulf Kristersson är på besök på en skola i Huddinge, men inleder pressträffen som egentligen handlar om skolbibliotek, med att prata om nattens dödsskjutningar.

– Det här understryker det extrema våldet. Det är illa nog att gängen skjuter ihjäl varandra, men när helt oskyldiga människor hamnar i skottlinjen är det helt fasansfullt, säger Kristersson.

Annons

Han understryker att mycket fortfarande är oklart om vad som har hänt och att det inte är bekräftat att det finns gängkopplingar.

– Men det här är ett extremt grovt brott. Man går in och skjuter åtskilliga skott på en pub, där det sitter helt vanliga människor på en av de sista varma sommarkvällarna, säger Kristersson.

– Det bekräftar att vi är mitt i våldsvågen, och den är extrem, och den ska bekämpas med alla till buds stående medel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons