Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Krav på extramöte om testningen i Stockholm

Testningskapaciteten måste bli bättre, anser oppositionen i Region Stockholm. Nu krävs ett extramöte i regionstyrelsen.
Coronaviruset • Publicerad 10 november 2020
Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd i Region Stockholm. Arkivbild.
Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd i Region Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag vill att den politiska ledningen i Region Stockholm agerar nu för att garantera så att testningen fungerar, säger oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S).

– Det jag befarar är att när spridningen ökar så räcker inte testningen till. Och då innebär det att vården och äldreomsorgen blir lidande.

Annons

Hon säger att det främst är laboratoriekapaciteten som brister.

Den senaste tiden har flera regioner i landet larmat om att testkapaciteten är ansträngd.

I förra veckan pausades hemtesterna för covid-19 i Stockholmsregionen. De återupptogs några dagar senare, men med ett tak för hur många hemtester som kan beställas per dag. Det görs för att prioriterade grupper inte ska komma i kläm.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill nu att det kallas till ett extramöte i regionstyrelsen för gå igenom läget. De vill även att olika handlingsalternativ för att få bukt med situationen presenteras.

– Vi vet att det är ett ansträngt läge på många håll. Men vi hade velat att man utforskar om andra regioner kan hjälpa till, säger Aida Hadzialic.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons