Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftigt skärpt straff för våldsdåd i Vivalla

Brott • Publicerad 3 augusti 2022
Hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer tre män för mordförsök efter ett våldsdåd i Vivalla i Örebro. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Tre män dömdes i tingsrätten för grov misshandel av en man i stadsdelen Vivalla i Örebro. Hovrätten gör nu en annan bedömning av våldet och ändrar brottsrubriceringen till mordförsök. Med det skärps straffen ordentligt, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Det var på trettondedag jul som en man i 20-årsåldern hittades svårt skadad utanför en vårdcentral. Han hade bland annat stickskador och var nära att förlora livet.

Annons

En man i 20-årsåldern, som anses ha utdelat knivhuggen, får sitt straff ändrat från ett år och nio månaders fängelse till tio års fängelse, enligt SVT.

Övriga två gärningsmän, som är i 30- och 35-årsåldern, får sina fängelsestraff på ett och ett halvt år höjda till tre år respektive tre och ett halvt års fängelse.

Alla tre har medgett att de varit på platsen vid tiden för händelsen, men samtliga nekar till brott.

Männen ska även betala skadestånd till brottsoffret.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons