Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Snöfall och ostadigt i helgen

Det kalla vädret håller i sig och i helgen är det fortsatt ostadigt, enligt SMHI:s prognos.
Längs Västerbottens kustland har det utfärdats varning för snöfall, men på västkusten väntas det lugna ned sig något i helgen.
Väder • Publicerad 9 december 2022
Det hala väglaget har lett till flera trafikolyckor på vägarna runt om i landet.
Det hala väglaget har lett till flera trafikolyckor på vägarna runt om i landet.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den gula varning som SMHI har utfärdat från Robertsfors upp till Skellefteå ligger kvar, än så länge till natten mot söndag.

– Där har det dragit in i flera dagar. Det kommer att fortsätta att snöa ymnigt och kraftigt i hela helgen egentligen, säger SMHI:s meteorolog Ida Dahlström.

Annons

Varningen på västkusten gäller inte längre. Där lär det fortsätta att komma snö, men inte i samma omfattning som tidigare.

Även för Gotland har en varning utfärdats för uppemot 15 centimeter snö in på natten mot lördagen, men i helgen väntas det bli uppehållsbetonat väder på ön.

– Snön avtar efter natten, säger Dahlström.

Längs Upplandskusten väntas vinden ligga på från havet och snöbyar spås leta sig in under helgen. Men det är bara längs kusten, i resten av Svealand väntas kallt och klart väder.

I början av nästa vecka rör sig ett nytt lågtryck upp från Baltikum. Lagom till lucia väntas det blåsa och snöa en hel del i Östersjölandskapen.

Fredagens busväder har kommit med en del trafikolyckor runt om i landet.

Polisen i region Väst noterade under fredagen flera bilolyckor och vid lunchtid välte en buss med omkring 20 passagerare på Hisingen. Alla klarade sig dock utan skador.

På många håll i landet rapporteras det om trafikolyckor, främst av mindre allvarlig karaktär, med anledning av det hala väglaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons