Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Kor är inte industrier"

EU • Publicerad 11 juli 2023
Kosläpp på en gård i Falkenberg 2021. Arkivfoto.
Kosläpp på en gård i Falkenberg 2021. Arkivfoto.Foto: Adam Ihse/TT

Enklare tillståndsprocesser och ökat stöd till småföretag ingår när EU:s plan för att stärka halvledarproduktionen nu slutligt bekräftats av EU-parlamentet.

Tisdagens omröstning hölls efter en uppgörelse med medlemsländerna i våras och innebär bland annat att motsvarande drygt 35 miljarder kronor ska läggas på forskning och innovation kopplad till halvledarna.

Annons

I en annan omröstning på tisdagen sade ledamöterna också ja till sin förhandlingslinje när det gäller nya regler för industriutsläpp. Miljöorganisationen Greenpeace är kritisk och anser att reglerna för utsläpp från stora jordbruk riskerar att försvagas. Svenska ledamoten Emma Wiesner (C) är emellertid nöjd.

– Vi fick bort skrivningen om nötkreatur, just i och med att gårdarna har väldigt annorlunda karaktäristik. Gårdarna är väldigt öppna och luftiga. Kor är inte industrier och bondgårdar är inte industrier, säger Wiesner i Strasbourg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons