Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Konkurrensverket lägger ned utredning mot Nasdaq

Ekonomi • Publicerad 10 oktober 2022
Konkurrensverket lägger ned sin utredning. Arkivbild.
Konkurrensverket lägger ned sin utredning. Arkivbild.Foto: Claus Gertsen /TT

Konkurrensverket förbjöd i somras börsoperatören Nasdaq att erbjuda handel med aktier noterade på konkurrentens NGM:s marknadsplats. Nu står det klart att Nasdaq avstår handel med dessa aktier – och att ärendet hos Konkurrensverket läggs ned. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i våras som Konkurrensverket inledde en utredning mot Nasdaq, efter misstankar om att operatören kunde komma att utnyttja sin dominerande ställning på ett sätt som strider mot konkurrenslagen. I samband med utredningen förbjöd Konkurrensverket tillfälligt företaget att erbjuda handel med aktier på NGM:s marknadsplats NGM Nordic SME.

Efter att Nasdaq nu meddelat att företaget väljer att avstå från handel med aktierna i fråga väljer Konkurrensverket att lägga ned sin utredning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons