Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommunal strejkvarslar i Svenska kyrkan

Arbetsmarknad • Publicerad 8 april 2022
Kommunal har lagt ett strejkvarsel
Kommunal har lagt ett strejkvarselFoto: Johan Nilsson/TT

Förhandlingarna mellan fackförbundet Kommunal och Svenska kyrkan har strandat. Nu varslar Kommunal om konflikt för de cirka 5 200 medlemmar som är anställda av kyrkan.

Om inte parterna kommer överens före den 22 april läggs en nyanställnings- och inhyrningsblockad, samt mer- och övertidsblockad. I nästa steg blir det strejk från den 27 april för omkring 500 medlemmar på arbetsplatser runt om i landet. Berörda grupper är bland annat krematoriearbetare och vaktmästare.

"En strejk är alltid en sista utväg och absolut inget Kommunal gör lättvindigt. Men det är omöjligt för oss att acceptera ett avtal där medlemmarna i Kommunal skulle gå med på villkorsförsämringar för att få likvärdiga omställningsmöjligheter som flertalet på svensk arbetsmarknad”, säger Kommunals ordförande Malin Ragnegård i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons