Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Söker tips om Linköpingsmorden – släpper bild

Polisen tror att det kan finnas en koppling mellan de tre dödsskjutningar som har skett i Linköping den senaste tiden och hoppas få in fler tips för att komma vidare i utredningarna. Bland annat släpps en bild på en misstänkt gärningsperson.
Brott • Publicerad 10 september 2021
Polisens avspärrningar vid Berga centrum i Linköping den 5 augusti, efter att två tonårspojkar skottskadats allvarligt. Den ene avlider av sina skador.
Polisens avspärrningar vid Berga centrum i Linköping den 5 augusti, efter att två tonårspojkar skottskadats allvarligt. Den ene avlider av sina skador.Foto: Magnus Andersson/ TT
Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping. Arkivbild.
Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sedan i maj har tre personer skjutits till döds och en fjärde skadats allvarligt i Linköping. Utredningarna pågår för fullt, men vem eller vilka som ligger bakom dödsskjutningarna är för polisen ännu okänt.

"Vi kan se att alla tre brotten sker i samma miljöer så en av våra teorier är att det kan finnas ett samband" säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping i ett pressmeddelande.

Annons

Kvällen den 19 maj mördas en ung man vid Solvändan i stadsdelen Berga och gärningsmannen ses fly på cykel.

Den 5 augusti skjuts två tonårspojkar vid Berga centrum. Båda skadas allvarligt och en av dem avlider senare. Även här flyr gärningspersonen på en cykel och polisen släpper nu en bild på den misstänkte skytten i hopp om att få in fler tips.

"Vi vet inte heller om han var ensam om att genomföra brottet eller om han fick någon form av hjälp. Där hoppas vi få tips om hur han kom till mordplatsen, flyktväg, var han kan ha slängt vapen eller kläder och liknande", säger Jan Staaf.

Det senaste mordet sker mitt på dagen den 25 augusti, då en man skjuts till döds på en restaurang i Skäggetorps centrum.

"Vi har indikationer på att två gärningsmän lämnar restaurangen på markplan och springer mot parkeringsytan under köpcentret. Eventuellt har de där satt sig på cyklar och flytt i riktning mot Stiglötsgatan. Där är vi väldigt intresserade av fler iakttagelser", säger Jan Staaf.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons