Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kokainpaket tappades i havet – får sänkt straff

Brott • Publicerad 8 juni 2023
Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild.
Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild.Foto: Micke Larsson/TT

Hovrätten för västra Sverige sänker straffet för en av de män som dömts för inblandning i knarkhärvan i Göteborgs skärgård.

När 380 kilo kokain flyttades från ett lastfartyg till en motorbåt tappades omkring 50 kilo i havet, och hittades sommaren 2020 när kokainpaketen flöt iland på Styrsö. Brottet har kallats en av de större kokainaffärerna i svensk kriminalhistoria.

Annons

I mars dömdes fyra män för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagaren samt två av männen överklagade, men hovrätten för västra Sverige gör i skuldfrågan samma bedömning som tingsrätten.

För den ene mannen fastställs straffet till åtta års fängelse. Straffet för den andre mannen sänks dock från sju år till fem år, eftersom han begått brottet en kort tid före en annan dom.

"Brottsligheten ska straffmätas som om alla gärningar var uppe till bedömning samtidigt", skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har omkring 15 personer dömts för att ha hanterat delar av knarkpartiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons