Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

KO stämmer fiberleverantör: "Ska förbjudas"

Konsument • Publicerad 2 april 2022
Rullar med färdig fiberkabel som väntar på att installeras. Arkivbild.
Rullar med färdig fiberkabel som väntar på att installeras. Arkivbild.Foto: Foto: Gunnar Lundmark/ TT

Konsumentombudsmannen (KO) drar fiberleverantören Open Infra Core inför Patent- och marknadsdomstolen för oskäliga avtalsvillkor, skriver KO i ett pressmeddelande.

KO har under flera år fått in ett stort antal anmälningar mot företaget. Av anmälningarna framgår att konsumenter tecknat avtal med Open Infra och därefter väntat i flera år på att få fiber installerat.

Annons

Enligt KO har konsumenterna fått intrycket att avtalet kunnat brytas kostnadsfritt efter 24 månader om fibern inte varit installerad. Men de som har tröttnat på att vänta har i stället fått avbrottsfakturor på mellan 5 000 och 30 000 kronor – oavsett om arbetet påbörjats eller ej.

"Vi ser att avtalets villkor är formulerade på ett sätt som gör att konsumenten inte har haft någon reell möjlighet att ta del av eller förstå villkoren innan avtalet tecknades. Sådana avtalsvillkor är vilseledande och därmed oskäliga och ska förbjudas, säger Johanna Nyblom, processråd vid KO, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons