Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

KO stämmer bolag som säljer till äldre

Ekonomi • Publicerad 14 december 2021
Konsumentverket stämmer nu företaget som specialiserat sig på att sälja till äldre. Arkivbild.
Konsumentverket stämmer nu företaget som specialiserat sig på att sälja till äldre. Arkivbild.Foto: Patrik Lundin / SvD / TT

Konsumentombudsmannen (KO) stämmer nu bolaget Increment Security Group Gothia AB som har specialiserat sig på att sälja olika tjänster och produkter till äldre personer via telefonförsäljning.

KO har tidigare dragit företaget inför domstol, men affärsmetoderna har inte förändrats. Bolaget verkar enligt KO rikta in sig på just äldre personer, och särskilt de som äger jord eller skog. Argument som att varorna är avdragsgilla används, trots att det inte stämmer då de köps privat.

Annons

"Många som kontaktat oss känner sig minst sagt vilseledda av bolaget. Enligt vår bedömning bryter bolaget mot lagen på flera sätt" skriver Gunnar Wikström, processråd vid KO i ett pressmeddelande.

Under knappt två år har cirka 600 anmälningar kommit in till Konsumentverket och polisen.

De varor och tjänster som bolaget sålt är av mycket olika slag, bland annat brandfiltar, omega 3-tabletter och id-skyddstjänster som säljs under olika namn, Usecurity, Gothia kosttillskott, Gothia brandskydd och E-juristen är några av företagsnamnen som förekommer.

Förutom Increment Security Group Gothia AB stäms också en person som står bakom bolaget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons