Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

KO får rätt – fiberavtal förbjuds

Konsumentombudsmannen (KO) vinner mot fiberleverantören Open Infra i Patent- och marknadsdomstolen.
Energi • Publicerad 10 februari 2023
Rullar med färdig fiberkabel. Arkivbild.
Rullar med färdig fiberkabel. Arkivbild.Foto: Gunnar Lundmark/ TT

KO stämde Open Infra för knappt två år sedan efter att ha fått in ett stort antal anmälningar från missnöjda konsumenter.

När kunderna försökte säga upp avtal om fiberinstallation efter två år utan utlovad fiber fick de ändå en faktura på mellan 5 000 och 30 000 kronor.

Annons

Open Infra döms nu till vite på en miljon kronor, och förbjuds att ha den typen av avtal, som enligt domstolen var otydliga och oskäliga.

Bolaget har dock redan ändrat sina avtalsvillkor.

"Det här är helt i linje med var Open Infra står i dag. Vi ändrade villkoren i maj 2022 och lät då de gälla för alla kunder, även de med äldre avtal. I dag är det tydligt att om fibern inte är driftsatt när 24 månader har gått får kund avsluta avtalet kostnadsfritt", säger Johan Sundberg, grundare och VD Open Infra, i ett pressmeddelande.

Om bolaget bryter mot avtalsvillkoren på nytt kan de dömas till ytterligare vite, står det i KO:s pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons