Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Knowit köper Cybercom

IT-bolagen Knowit och Cybercom slås samman. Tillsammans får det nya bolaget över 3 800 anställda.
Affären motiveras med ett bredare behov från kunderna.
Ekonomi • Publicerad 5 maj 2021

It-konsulten Knowit köper Cybercom för cirka 2,2 miljarder kronor. Köpesumman fixas delvis fram genom en emission av nya aktier, enligt ett pressmeddelande.

Knowits vd Per Wallentin pekar på att kunderna behöver en bredare leverantör av tjänster som täcker hela kedjan av it-tjänster.

Annons

"Tillsammans får vi en tydligare och starkare marknadsposition inom områden med snabb utveckling – cybersäkerhet, molntjänster och digitala lösningar på samhällets hållbarhetsutmaningar", skriver Per Wallentin i en kommentar.

Cybercom hade i fjol intäkter på 1,7 miljarder kronor och gjorde en vinst före avskrivningar 184 miljoner kronor. Det nya bolaget får en sammanlagd omsättning på 5,5 miljarder kronor och vinst före avskrivningar på 541 miljoner, avseende 2020.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons