Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Knivskadad flicka har hörts av polis

Brott • Publicerad 15 juni 2023
Christian Nordin, lokalpolisområdeschef i Ängelholm, berättar att den knivskadade tioåringen har kunnat höras av polis. Arkivbild.
Christian Nordin, lokalpolisområdeschef i Ängelholm, berättar att den knivskadade tioåringen har kunnat höras av polis. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den tioåriga flicka som utsattes för en knivattack i Ängelholm har kunnat höras av polisen. Det uppger chefen för lokalpolisområdet i en livesändning på internet som görs tillsammans med Ängelholms kommun.

– Flickan är kvar på sjukhus. Läget är stabilt. Vi har kunnat prata med henne en kort stund. Det är allvarligt, men hon är på bättringsvägen, säger Christian Nordin.

Annons

Före våldsdådet mot flickan hade flera andra våldsamma incidenter riktade mot barn inträffat i kommunen. Polisen undersöker om den 34-åriga kvinna som är misstänkt för attacken mot flickan kan kopplas även till tidigare händelser. Vissa fynd har gjorts vid husrannsakan hos kvinnan.

– Efter husrannsakan har vi gjort vissa fynd som kan kopplas till de tidigare anmälningarna, säger Christian Nordin.

Kvinnan har begärts häktad som på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Häktningsförhandling hålls i Helsingborgs tingsrätt i eftermiddag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons