Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Knivattack mot israel – palestinier skjuten

Mellanöstern • Publicerad 2 september 2022
Israeliska säkerhetsstyrkor vid den militärinrättning där en palestinsk man på fredagen sköts till döds efter att han knivattackerat en israeliska soldat.
Israeliska säkerhetsstyrkor vid den militärinrättning där en palestinsk man på fredagen sköts till döds efter att han knivattackerat en israeliska soldat.Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

En palestinsk man sköts till döds efter att han attackerat en israelisk soldat nära Hebron i den ockuperade Västbanken på fredagen.

Uppgiften bekräftas av både den israeliska armén och av det palestinska sjukvårdsdepartementet.

Annons

"En angripare beväpnad med en kniv närmade sig en militär anläggning och knivhögg en soldat, meddelar den israeliska armén i ett uttalande – och tillägger att en annan soldat då öppnade eld och "neutraliserade" angriparen.

Den palestinska sidan bekräftar att man har informerats om att en ung man dödats nära Hebron, men namnger inte den döde personen.

Enligt den israeliska armén har soldaten som attackerades mindre skador, och är vid fullt medvetande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons