Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klart med nytt avtal för elektriker

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2023
Elektriker kan räkna med cirka 2|600 kronor i löneökning över två år. Arkivbild.
Elektriker kan räkna med cirka 2|600 kronor i löneökning över två år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fackförbundet Elektrikerna och arbetsgivarorganisationen Installatörsföretagen är överens om ett nytt tvåårigt kollektivavtal.

Avtalet ligger på det så kallade märket med 7,4 procent – 4,1 procent första året och 3,1 procent andra året, plus 0,2 i extra pensionsavsättning.

Annons

Elektrikernas förhandlingschef Mikael Pettersson lyfter i ett pressmeddelande fram flera "villkorsförbättringar" som åtgärder för att "motverka lönedumpning, osund konkurrens och dålig arbetsmiljö".

"Vi är väl medvetna om att löneökningarna inte motsvarar kostnadsökningarna i samhället i stort. Här behöver politikerna göra mer för att stötta de mest ekonomiskt utsatta grupperna", säger Pettersson.

Avtalet, som rör över 15 000 fackmedlemmar, innebär i praktiken att en elektriker i snitt får en löneökning på cirka 2 600 kronor över två år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons