Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klart: Fribeloppet slopas för vårterminen

Ekonomi • Publicerad 3 februari 2022
Inkomsttaket för de som får studiemedel slopas för vårterminen 2022. Arkivbild.
Inkomsttaket för de som får studiemedel slopas för vårterminen 2022. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Riksdagen har godkänt regeringens förslag om att slopa det så kallade fribeloppet även för det första halvåret 2022, meddelar utbildningsdepartementet i ett pressmeddelande.

Det innebär att det inte finns något inkomsttak för studenter med studiemedel från CSN.

Annons

"Alla studenter som gör viktiga insatser i till exempel vården kan nu jobba utan att behöva oroa sig för sitt studiemedel eller för att bli återbetalningsskyldiga till CSN. Det här är en tillfällig förändring vi gör för att studenter ska kunna avlasta vården eller andra samhällsviktiga funktioner i den extraordinära situation som covid-19-pandemin innebär", säger utbildningsminister Anna Ekström i pressmeddelandet.

Bestämmelserna tillämpas retroaktivt från och med den 1 januari och gäller fram till och med den 30 juni. Fribeloppet har varit slopat sedan strax efter pandemin bröt ut 2020.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons