Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klarna överens med ett av fackförbunden

Ekonomi • Publicerad 3 oktober 2022
Klarna:s vd Sebastian Siemiatkowski kritiserades bland annat för att ha givit beskedet i ett förinspelat videomeddelande. Arkivbild.
Klarna:s vd Sebastian Siemiatkowski kritiserades bland annat för att ha givit beskedet i ett förinspelat videomeddelande. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Klarna är överens med Finansförbundet, ett av de fackförbund som vände sig emot de omfattande nedskärningarna i våras, skriver fackförbundet i ett pressmeddelande.

I maj meddelade företagsledningen för Klarna oväntat att man skulle göra sig av med tio procent av personalen globalt, runt 700 personer.

Annons

Fackförbundet Unionen och bankfacket Finansförbundet yrkade på skadestånd för att Klarna i deras mening brutit mot medbestämmandelagen.

Överenskommelsen innebär att Finansförbundet får mer insyn inför eventuella framtida omorganisationer.

Det långsiktiga målet är dock att parterna ska teckna kollektivavtal, skriver Finansförbundet i ett pressmeddelande.

"Till dess är det här ett steg i rätt riktning", säger Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons