Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Klädinsamling får 90-konto igen

Miljö • Publicerad 15 februari 2023
Klädinsamlingscontainer från Humana Sverige tillsammans med containers från andra organisationer. Arkivbild.
Klädinsamlingscontainer från Humana Sverige tillsammans med containers från andra organisationer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hjälporganisationen Humana Sverige öppnar ett 90-konto efter att ha varit utan i mer än tjugo år.

"Vi vill att vår verksamhet ska vara så transparent som möjligt och visa att det går att lita på oss", säger ordförande Trond Narvestad i ett pressmeddelande från Svensk insamlingskontroll.

Annons

Organisationen började redan på 1980-talet samla in och sälja kläder, under namnet UFF. I början av 2000-talet skakades UFF av en rad skandaler och misskött ekonomi som gjorde att man förlorade sitt 90-konto och gick i konkurs 2003.

Organisationer med 90-konto ska varje år skicka sina räkenskapshandlingar till Svensk Insamlingskontroll som följer vart de insamlade medlen går. Minst 75 procent av de totala intäkterna ska gå till ändamålet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons