Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kinesisk videobloggare död – brändes ihjäl

Kina • Publicerad 3 oktober 2020
Kinesiska poliser. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.
Kinesiska poliser. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Mannen tände eld på sin tidigare hustru, en känd kinesisk videobloggare, när hon var mitt uppe i en livesändning. Nu har kvinnan avlidit på sjukhus – och sociala medie-användare i Kina rasar.

Den 30-åriga kvinnan hade nära 900 000 följare på Douyin, en kinesisk motsvarighet till Tiktok, och lade dagligen ut filmer där hon skildrade sin vardag på landsbygden i Sichuanprovinsen. I mitten av september överfölls hon av sin ex-make, som dränkte henne i bensin och tände på. Kvinnan fördes till sjukhus med 90-procentiga brännskador, men kunde inte räddas.

Annons

"Ta bort 'internetkändis'-stämpeln, hon är en helt vanlig kvinna som olyckligt nog föll offer för våld i nära relationer", lyder en kommentar på Douyin som fått över 28 000 gilla-markeringar.

Den misstänkte gärningsmannen misstänks nu för mord.

Kina kriminaliserade våld i nära relationer så sent som 2016.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons