Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kina skärper virusrestriktioner lokalt

Kina • Publicerad 12 november 2022
"Pandemikontroll, 24 timmar gammalt negativt covidtest krävs", lyder en skylt i ett bostadsområde i Haizhu-distriktet i Guangzhou i Kina.
"Pandemikontroll, 24 timmar gammalt negativt covidtest krävs", lyder en skylt i ett bostadsområde i Haizhu-distriktet i Guangzhou i Kina.Foto: AP/TT

Dagen efter att kinesiska myndigheter lättat på vissa nationella virusrestriktioner skärps kontrollen återigen lokalt. I storstaden Guangzhou i syd har 1,8 miljoner människor i ett distrikt beordrats att stanna hemma under lördagen för att testa sig för covid-19.

Skolor och kollektivtrafik har stängts ner sedan antalet smittade ökat i staden. Också flyg från Guangzhou till Peking har ställts in. I förra veckan sattes ett område med världens största fabrik för Iphone-telefoner i karantän, vilket lett till frustration och att folk flytt området.

Annons

Även i industristaden Chongqing i sydväst har skolor stängts och bostadskvarter satts i karantän.

Det senaste dygnet har drygt 11 700 nya fall, de allra flesta symptomfria, upptäckts i landet. Kina vidhåller sin policy av nolltolerans mot viruset, trots klagomål från befolkningen och ekonomiskt avbräck.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons