Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kina: 50 dagar utan inhemsk covidspridning

Kina • Publicerad 5 oktober 2020
En flygplatsarbetare desinficerar bagagevagnar på Pekings internationella flygplats. Bilden är från den 8 september.
En flygplatsarbetare desinficerar bagagevagnar på Pekings internationella flygplats. Bilden är från den 8 september.Foto: Andy Wong/AP/TT

Inga nya fall av covidsjuka där spridningen skett inom landet har registrerats i Kina under de senaste 50 dagarna, enligt myndigheternas officiella uppgifter.

Gränsen passerades på söndagen. Däremot upptäcktes samma dag 20 nya fall av covid-19 hos personer som rest in från utlandet. Av dessa fall upptäcktes de flesta, tio, i Shanghai.

Annons

Dessutom har man registrerat 27 nya fall där personer testat positivt utan att uppvisa symptom, fall som Kina inte klassar som bekräftade. Även i dessa fall ska det enbart röra sig om personer från utlandet.

Totalt har 85 470 konstaterats smittade i Kina och 4 634 personer dött i covid-19 sedan det globala utbrottet startade i Wuhan förra året, enligt de officiella uppgifterna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons