Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kidnappad pilot visas upp av rebeller

Indonesien • Publicerad 10 mars 2023
Den papuanska befrielserörelsens väpnade gren har offentliggjort en bild där rebeller poserar med en man som de hävdar är den kidnappade piloten Philip Mark Mehrtens från Nya Zeeland.
Den papuanska befrielserörelsens väpnade gren har offentliggjort en bild där rebeller poserar med en man som de hävdar är den kidnappade piloten Philip Mark Mehrtens från Nya Zeeland.Foto: West Papua Liberation Army/AP/TT

Separatister i regionen Västra Papua, i den indonesiska delen av Nya Guinea, har släppt flera inspelningar och bilder för att visa att den pilot från Nya Zeeland som togs som gisslan i februari lever.

På en av inspelningarna ses en man i blå jacka som identifieras som Philip Mark Mehrtens från Christchurch. Mannen instrueras att läsa upp ett meddelande med kravet på att FN genast medlar i förhandlingar om självständighet för regionen.

Annons

I en annan inspelning hörs fången lämna ett budskap till sin familj om att inte oroa sig alltför mycket för honom.

Den 6 februari angrep separatisterna Merthens enmotoriga flygplan strax efter att det landat på en avlägsen plats i Paro. Planet, med fem passagerare, hade för avsikt att plocka upp 15 arbetare som hade byggt ett hälsocenter.

De fem passagerarna släpptes eftersom de var infödda papuaner, enligt separatisterna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons