Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Khan: Premiärministern ville döda mig

Pakistan • Publicerad 4 november 2022
Pakistans förre premiärminister Imran Khan under sin presskonferens.
Pakistans förre premiärminister Imran Khan under sin presskonferens.Foto: K M Chaudary/AP/TT

Pakistans tidigare premiärminister Imran Khan sköts i foten under ett politiskt möte på torsdagen. Och han anklagar sin efterträdare premiärminister Shahbaz Sharif för att vara ansvarig.

– De här tre försökte döda mig, sade han på en presskonferens och namngav Sharif, inrikesminister Rana Sanaullah Khan och en general i armén, Faisal Naseer.

Annons

Attentatet har inte fått Khan att ge upp sina försök att mobilisera anhängare för en politisk comeback, tvärtom.

– Så fort jag har återhämtat mig kommer jag tillbaka till gatorna för att mana till en marsch mot (huvudstaden) Islamabad, sade han sittandes med en gipsad fot. Han tillade att han är väl medveten om att det kan komma fler attentatsförsök.

Den tidigare cricketstjärnan har sedan han 2018 tvingades bort från makten kritiserat landets regering och militär, och har hållit flera massmöten.

Under attacken ska Kahn ha stått på en provisorisk scen dragen av en lastbil som passerade genom en folkmassa när en man dök upp med ett automatvapen. En person dödades och 13 skadades.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons