Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kerry till Kina för nya klimatsamtal

USA/Kina • Publicerad 16 juli 2023
USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor, John Kerry, reser till Kina för att återuppta klimatsamtalen med Kina. Arkivbild.
USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor, John Kerry, reser till Kina för att återuppta klimatsamtalen med Kina. Arkivbild.Foto: Lewis Joly/AP/TT

USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor, John Kerry, reser till Kina på söndagen för att träffa sin kinesiske motsvarighet Xie Zhenhua och återuppta de avbrutna klimatsamtalen mellan länderna.

Klimatsamtalen mellan Kina och USA pausades förra året efter att Nancy Pelosi, dåvarande talman i USA:s representanthus, besökte Taiwan och retade upp Peking som betraktar ön som kinesiskt territorium.

Bidenregeringen har identifierat klimatet som ett område där det finns möjlighet att samarbeta med Peking, trots de spänningar som finns mellan länderna gällande andra frågor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons