Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kenya skakat av trafikolycka med över 50 döda

Kenya • Publicerad 2 juli 2023
En totalförstört fordon bärgas från olycksplatsen.Foto: AP/TT

Dödssiffran från fredagens lastbilsolycka i Kenya har stigit till 52, meddelar polisen på lördagen. Räddningstjänsten arbetar fortfarande på platsen.

Enligt lokala myndigheter är det 31 män, 18 kvinnor och två barn som har omkommit i olyckan, som har sänt chockvågor genom landet.

Annons

Kenyas transportminister Kipchumba Murkomen säger att nya säkerhetsregler kommer att införas efter den "hemska" och "sorgliga" tragedin.

– Utredningar kommer att få visa vad som orsakade olyckan, men vi uppmanar alla förare att vara försiktiga och följa reglerna, säger han.

Olyckan skedde vid en hårt trafikerad korsning i provinsen Rift Valley. Föraren av en lastbil, som transporterade en container, tappade kontrollen över fordonet och körde in i fotgängare, personbilar, minibussar, taximotorcyklar och marknadsstånd uppställda längs vägen.

Minst 30 personer skadades i olyckan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons