Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Katt hittad i magen på skjuten varg

Djur • Publicerad 8 september 2022
Den skjutna vargen tros vara samma som visat intresse för katter tidigare. Vargarna på bilden har inte med texten att göra. Arkivbild.
Den skjutna vargen tros vara samma som visat intresse för katter tidigare. Vargarna på bilden har inte med texten att göra. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den varg som sköts i Nykvarns kommun i samband med skyddsjakt hade rester av en katt i magsäcken, rapporterar SVT Södertälje.

Länsstyrelsen fattade beslut om skyddsjakt i slutet av augusti sedan en varg rört sig nära människor och visat intresse för hundar och katter.

Annons

Vargen som sköts den 5 september är en tik på 38 kilo. Fyndet vid obduktionen, som gjorts på Statens veterinärmedicinska anstalt, tyder på att det kan röra sig om samma varg. Men än går det inte att säga helt säkert.

– Det vet vi först när vi får dna-resultatet, men med tanke på vargens uppträdande och hur den fälldes är det med största sannolikhet rätt djur, säger Mikael Fransson, vilthandläggare vid länsstyrelsen, till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons