Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kan elefanter få fart på Dubais ekonomi?

Ekonomi • Publicerad 6 oktober 2020
Dubai hoppas att turister ska lockas tillbaka när nu stadens djurpark öppnar igen. På bilden världens högsta byggnad Burj Khalifa. Arkivbild.
Dubai hoppas att turister ska lockas tillbaka när nu stadens djurpark öppnar igen. På bilden världens högsta byggnad Burj Khalifa. Arkivbild.Foto: Jon Gambrell/AP/TT

Kan elefanter, svartbjörnar och en ovanlig antilop hjälpa till att få fart på Dubais ekonomi igen? Det är i alla vad man hoppas på Safari Park, ett zoo som nu öppnat igen efter två års nedstängning.

Parken, som först öppnades i december 2017 men bara fem månader senare fick stängas för ombyggnader, är nu tänkt att bli en attraktion för att locka turisterna tillbaka till Förenade arabemiraten. 119 hektar stor och med 3 000 djur, bland annat afrikanska elefanter, är den byggd på vad som tidigare var en stor sopstation.

Just turism har blivit en ytterst viktig inkomstkälla för Dubai och med 16 miljoner besökare förra året hade man innan pandemin slog till en prognos på 20 miljoner besökare under 2020. I stället fick emiratet uppleva hur BNP krympte med 3,5 procent under första kvartalet i år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons