Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Johnson om nya partygatekritiken: "Skräp"

Boris Johnson ljög om "partygate" och borde stängas av från parlamentet, har en utredning nu kommit fram till. Men den brittiske expremiärministern avfärdar rönen som "skräp".
Storbritannien • Publicerad 15 juni 2023
Boris Johnson. Bild från i våras.
Boris Johnson. Bild från i våras.Foto: Charles McQuillan/pool/AP/TT

Regeringens inre krets hade flotta fester och bjudningar, samtidigt som landet i stort tvingades in i brutal lockdown när pandemin var som värst. Och när det sedan avslöjades så vilseledde premiärministern omvärlden om vad som hänt.

Det är resultatet av en utskottsutredning som lades fram på torsdagen. Johnson borde enligt utredningen straffas med 90 dagars avstängning från politiken – en rekommendation som dock blir meningslös eftersom han avgick som premiärminister förra året, och förra veckan lämnade även parlamentet i London.

Annons

58-åringen har kallat utredningen för en häxjakt, och dömer nu ut resultaten som ett politiskt karaktärsmord.

"Utskottet påstår att jag medvetet vilseledde underhuset, att jag med vett och vilja dolde vad jag visste om förbjudna händelser", kommenterar en rasande Johnson utredningen.

"Det är skräp. Det är lögn. För att nå denna vettlösa slutsats kommer utskottet med en rad utsagor som är uppenbart absurda eller motsägs av fakta".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons