Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Johnson: Jag blev så sjuk för att jag var fet

Boris Johnsons nära-döden-upplevelse med covid-19 berodde på att han var överviktig. Det säger den brittiske premiärministern i ett tal, och jämför sin egen återhämtning med landets.
Storbritannien • Publicerad 6 oktober 2020
Boris Johnson. Bild från i måndags.
Boris Johnson. Bild från i måndags.Foto: Leon Neal

– Jag måste erkänna att skälet till att jag hade en så otäck upplevelse med sjukdomen var att, även om jag utåt var hälsan själv när jag smittades, så hade jag en väldigt vanlig riskfaktor – mina vänner, jag var för fet.

Det sade Johnson i sitt anförande på Konservativa partiets kongress på tisdagen. Och han betonar att han nu lagt om sina vanor.

Annons

– Jag har sedan dess gått ner tolv kilo, och jag tänker fortsätta på den vägen.

Premiärministern liknar den egna kampen med Storbritanniens – även landet behöver styra om för att ta sig ur pandemikrisen.

– Vi har gått igenom för mycket frustration och svårigheter för att nöja oss med status quo, för att tro att livet kan fortsätta som före denna farsot.

– Att återupprätta en normalitet är inte bra nog.

Johnson fick covid-19 i mars, och lades i början av april in på sjukhus. Av och till var han riktigt illa däran, och han har sagt att det inte uteslöts att han kunde dö.

– Jag mådde inte så jättebra, och var medveten om att det fanns en beredskapsplan färdig, sade han i en intervju i maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons