Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Johns Hopkins slutar covidrapportera

Efter att i tre år följt smittspridningen, vaccineringen och antalet döda med coronavirus världen över har Johns Hopkins-universitetet slutat att löpande uppdatera sin covidstatistik.
Coronaviruset • Publicerad 11 mars 2023
Två sjuksköterskor hjälper en covidpatient på S:t Josephs Hospital i Orange, Kalifornien. Bild från den 7 januari 2021.
Två sjuksköterskor hjälper en covidpatient på S:t Josephs Hospital i Orange, Kalifornien. Bild från den 7 januari 2021.Foto: Jae C Hong/AP/TT

För tre år sedan, den 11 mars 2020, klassade Världshälsoorganisationen WHO coronaviruset som en ny pandemi. Via Johns Hopkins kartor och grafer samlades bland annat information om dödsfall, testresultat och vaccinering i världens länder.

"Efter tre år av dygnet runt-rapportering av covid-19-data från världen över, har Johns Hopkins avbrutit Corona-resurscentrets verksamhet", skriver universitetet högst upp på sin webbplats, där man kunnat följa coronavirusets framfart.

Annons

Rådata på sajten som samlats in från den 22 januari 2020 och fram till den 10 mars 2023 kommer fortsatt att finnas tillgänglig.

Antalet bekräftat döda med covid har på universitetets sajt stannat på 6 881 955 människor.

Rättat: I en tidigare version av texten angavs fel slutår på ett ställe.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons