Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Joakim och Jonna Lundell till börsen

Ekonomi • Publicerad 11 november 2021
Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell. Arkivbild.
Sociala medier-profilerna Jocke och Jonna Lundell. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Youtubeprofilerna Joakim och Jonna Lundell är på väg in på börsen. Paret har blivit ledamöter i noterade bolaget Newton Nordic samtidigt som den gamla styrelsen helt lämnar bolaget, skriver företaget i ett pressmeddelande. Dessutom blir Danjal Kanani som arbetar tillsammans med paret Lundell nu vd för bolaget.

Det hela har gått till via en form av bakväg in på börsen i form av att huvudägaren Capital Conquest för ett par månader sedan föreslog ett skifte gällande huvudsaklig verksamhet. I stället för inriktning mot kameraverksamhet skulle företaget bli en form av plattform för influerare och kameraverksamheten överföras till ett helägt dotterbolag.

Annons

Ledningen motsade sig förslaget men vid dagens extrainsatta bolagsstämma blev rockaden klar. Beslutet är dock villkorat att Nasdaq Stockholm godkänner den nya verksamheten, skriver bolaget i pressmeddelandet.

På börsen rusar dock Newton Nordic 50 procent på beskedet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons