Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Jättebyrå ska försvara Ericsson i USA

Ekonomi • Publicerad 1 december 2022
Ericsson plockar in en jättebyrå för att sköta bolagets försvar i USA: Arkivbild.
Ericsson plockar in en jättebyrå för att sköta bolagets försvar i USA: Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Telekomjätten Ericsson har anlitat en av USA:s främsta och mest lönsamma advokatbyråer som ska representera bolaget mot en grupp anhöriga till terroroffer som stämt bolaget, rapporterar Dagens industri.

Ericsson har varit i blåsväder sedan i våras, då bolaget efter påtryckningar från medier erkände att bolaget gjort sig skyldigt till omfattande korruption i Irak – och att det inte gick att utesluta att mutor betalats ut till terrororganisationen IS.

Annons

I somras stämdes Ericsson av 528 amerikaner, samtliga anhöriga till offer för terrororganisationerna IS och al-Qaida, i en så kallad grupptalan. Stämningen tar stöd i en lag riktad mot sponsring av terrorism.

Fallet har ännu inte gått till domstol och det är det Ericsson – med hjälp av Sullivan & Cromwell, en internationell byrå med över 900 advokater – enligt Di vill undvika.

Ericssons affärer i Irak utreds av USA:s motsvarighet till Finansinspektionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons