Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Italiensk flygstrejk drabbar Arlandaresenärer

En flygstrejk i Italien påverkar flera resor till och från Arlanda under lördagen. Flera avgångar har ställts in, rapporterar SVT.
Ekonomi • Publicerad 15 juli 2023
Flera resor till och från Arlanda påverkas av en flygstrejk i Italien. Arkivbild.Foto: Tove Eriksson/TT

Under lördagen är fyra stycken avgångar till Italien från Arlanda inställda samt 12 ankomster, enligt Swedavias hemsida.

Den nationella flygstrejken är utlyst av italienska fackföreningar och beräknas pågå under lördagen den 15 juli från klockan 10 fram till klockan 18.

Annons

Merparten av Italiens flygplatsers avgångar och ankomster kommer att påverkas. Piloter, flygvärdinnor, markpersonal och flygledare deltar i strejken.

Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för flygplatspersonal har möts av hinder då flera flygbolag inte ska vara öppna för dialog med fackförbunden, skriver SVT.

Italiens transportminister Matteo Salvini har sagt att han har sammankallat ett möte under nästa vecka mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Totalt drabbas runt 250 000 resenärer av strejken och 1 000 flyg kommer att påverkas under lördagen, enligt nyhetsbyrån Ansa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons