Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

It-angrepp vid Zelenskyjs tal i Finland

Finland • Publicerad 8 april 2022
Ukrainas president talade till Finlands riksdag via länk. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Två finländska departements sajter har utsatts för it-angrepp – strax innan Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talade via länk i landets riksdag.

Försvarsdepartementets och utrikesdepartementets sajter gick inte att nå vid klockan 12 svensk tid, rapporterar finländska medier. Utrikesdepartementets sajt låg uppe som vanligt igen efter en stund.

Annons

Bägge departementen bekräftar angreppen via Twitter och slår fast att det var så kallade överbelastningsattacker, där stora mängder trafik styrs mot en webbplats tills dess kapacitet överskrids.

– Vi utreder saken som bäst och informerar när vi vet mera, säger försvarsdepartementets kommunikationschef Kristian Vakkuri till Yle.

I sitt tal till den finländska riksdagen tackade Volodymyr Zelenskyj för stödet till Ukraina, men varnade samtidigt för att Finland kan komma att drabbas av ett liknande öde om Ryssland inte stoppas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons