Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

ISS: Neka Ericsson ansvarsfrihet även i år

Ekonomi • Publicerad 16 mars 2023
Ericssons vd Börje Ekholm riskerar att nekas ansvarsfrihet även vid årets stämma. Arkivbild.
Ericssons vd Börje Ekholm riskerar att nekas ansvarsfrihet även vid årets stämma. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Ericssons styrelse och vd Börje Ekholm riskerar återigen att nekas ansvarsfrihet. Ägarrådgivaren ISS uppmanar även i år sina kunder att rösta nej på årsstämman, skriver Dagens industri.

Vid fjolårets årsstämma nekade Ericssons ägare ansvarsfrihet för telekomjätten, vilket är ytterst ovanligt i större börsbolag. Drivande i processen var amerikanska ISS – Institutional Shareholder Services – som rekommenderar institutionella kunder hur de ska rösta i olika frågor.

Enligt Di kommer ISS att även i år rekommendera sina kunder att rösta nej till ansvarsfrihet för Ericssons styrelse och vd. I en rapport som tidningen tagit del av rekommenderas nekad ansvarsfrihet för samtliga styrelseledamöter förutom Carolina Dybeck Happe och arbetstagarrepresentanten Annika Salomonsson, som båda valdes in i styrelsen förra året.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons