Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Iran släpper besättning från grekiska tankfartyg

Iran • Publicerad 11 september 2022
Den iranska tanker som beslagtogs i Grekland i april. Arkivbild.
Den iranska tanker som beslagtogs i Grekland i april. Arkivbild.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Iran släpper besättningen från de två grekiska oljetankrar som landet beslagtog i maj i år, uppger statliga iranska medier.

Fartygen beslagtogs av Irans mäktiga Revolutionsgarde, som då uppgav att handlingen var en straffåtgärd för en icke definierad "överträdelse".

Annons

I april hade dock en iransk oljetanker hållits kvar på den grekiska ön Evia. Tankern transporterade drygt 100 000 ton iransk råolja, som på amerikansk begäran fördes över till ett annat fartyg.

Frisläppandet av de 49 besättningsmedlemmarna kommer nu efter att den oljan lämnades tillbaka till tankern i slutet av augusti.

De nya uppgifterna kommer dagen efter att Iran uppgett att man beslagtagit en annan tanker efter misstankar om att fartyget smugglat över 750 000 liter olja. Landet har inte uppgett under vilken flagg fartyget seglar eller besättningsmedlemmarnas nationalitet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons