Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Internet Explorer går i graven

Avskydd av många, älskad av få. I dag går webbläsaren Internet Explorer i graven.
Tech • Publicerad 15 juni 2022
Hejdå Internet Explorer. AP/TT
Hejdå Internet Explorer. AP/TTFoto: Paul Sakuma/AP/TT

En gång i tiden var det den dominerande webbläsaren som användare älskade att hata. Nu hamnar Internet Explorer på toppen av det växande teknikberget av döda produkter som Ericssonmobiler, minidiscspelare och uppringningsmodem.

Internet Explorer fyllde 27 i år, och redan förra året meddelade Microsoft att den inte skulle få se sin 28-årsdag, då bolaget slutar att uppdatera mjukvaran den 15 juni.

Annons

I stället hoppas Microsoft att de användare som fortfarande kör Explorer ska byta till bolagets Edge, som beskrivs som "snabbare, säkrare och mer modernt".

Explorer användes ett tag av 90 procent av surfarna, främst till följd av att det följde med Windows operativsystem, med start 1995. Det ledde till att många använde sig av webbläsaren. Men med åren har många klagat på att Explorer var långsamt, buggigt, ofta kraschade och var sårbart för hackare.

Det har skämtats om att Explorer var den bästa webbläsaren för att hämta hem andra webbläsare.

I dag använder sig flest av Chrome, följt av Safari, Edge och Firefox, enligt internetanalysbolaget Starcounter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons