Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Insats vid sopbrand i Botkyrka avslutas

Brand • Publicerad 7 september 2021
Brandförsvaret hade stora styrkor på plats för att bekämpa branden i söndags.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Räddningsinsatsen för att kontrollera branden vid ett sopberg i Botkyrka söder om Stockholm avslutas under tisdagskvällen.

– Vi har haft personal på plats dygnet runt, nu trappar vi ner. En stor del av högen har brunnit upp och vi ser att det brinner så lugnt och fint att det inte kommer att sprida sig, säger Patrick Johansson, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Annons

Räddningstjänsten har under måndagen och tisdagen bevakat branden för att kontrollera spridningen. Larmet om branden kom strax efter klockan 16 på söndagen. Som mest brann ett område på omkring 30 gånger 30 meter.

– Vi avslutar vår räddningsinsats till kvällen men kommer att bistå ägaren med att sköta bevakningsrondering under natten. Imorgon bitti kommer ägaren själv få ta över ansvaret.

Det som brinner är framförallt trä i olika former. Det är fortfarande en viss rökutveckling från branden, men den bedöms som ofarlig för närboende.

– Att man känner lite lukt ska inte vara någon fara, säger Patrick Johansson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons