Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen vill ha regeringens elstöd – än

Ekonomi • Publicerad 14 september 2022
Statsminister Magdalena Andersson (S) höll en pressträff den 3 september med (från vänster) finansminister Mikael Damberg (S), riksbankschef Stefan Ingves och Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen om åtgärderna.
Statsminister Magdalena Andersson (S) höll en pressträff den 3 september med (från vänster) finansminister Mikael Damberg (S), riksbankschef Stefan Ingves och Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen om åtgärderna.Foto: Anders Wiklund/TT

Ingen elproducent har i nuläget ansökt om att få ta del av regeringens statliga kreditgarantier som utlovades i början av september, skriver Dagens industri.

Det var i början på månaden som statsminister Magdalena Andersson (S), finansminister Mikael Damberg (S), riksbankschefen Stefan Ingves och Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen berättade om kreditgarantierna till elproducenter på 250 miljarder kronor, för att producenterna ska kunna tackla problemen som har uppstått på elbörsen och att bolagen ska kunna fortsätta handla.

Annons

Motiveringen var, enligt statsministern, att garantera den finansiella stabiliteten och undvika en finanskris.

Men nu, snart två veckor senare, har ingen elproducent ansökt om att få ta del av miljarderna.

– Nej, ingen ansökan har inkommit, uppger Kristin Wengerholt, kommunikatör på Riksgälden, för Di.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons