Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen tydlig favorit när Costa Rica går till val

Missnöjet är utbrett i Costa Ricas väljarkår. Trots det ser ingen av de 25 kandidater som ställer upp i söndagens presidentval ut att samla tillräckligt stort stöd för att kunna utropa sig till vinnare.
Costa Rica • Publicerad 6 februari 2022
Fabricio Alvarado är en av kandidaterna när det nu är dags för presidentval i Costa Rica. Här syns han på ett foto från valet 2018. Arkivbild.
Fabricio Alvarado är en av kandidaterna när det nu är dags för presidentval i Costa Rica. Här syns han på ett foto från valet 2018. Arkivbild.Foto: Arnulfo Franco

Deltagandet i valet, där även ledamöterna till landets nationalförsamling ska utses, befaras bli lågt till följd av att smittspridningen ligger på höga nivåer med omkring 6 000 fall per dag.

Bland kandidaterna märks bland andra Fabricio Alvarado, partiledare för det nya partiet Ny Republik, som förlorade valet för fyra år sen till till den sittande presidenten Carlos Alvarado. Även Nationella frigörelsepartiets ledare José María Figueres, som har en far som satt på presidenposten vid tre tillfällen, ställer upp.

Annons

Det finns en utbredd frustration bland väljarna i den centralamerikanska nationen till följd av bland annat korruptionsskandaler, stigande arbetslöshet och ytterligare en covidvåg.

Enligt de mätningar som gjorts har dock ingen kandidat lyckats entusiasmera väljarna till den grad att han eller hon kan räkna med att få de 40 procent som krävs för att vinna. I stället ser det ut att bli en andra valrunda där de två toppkandidaterna kommer att ställas mot varandra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons