Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen karantän för svenskar i Storbritannien

Resor • Publicerad 10 september 2020
Resenärer från Sverige behöver inte längre sitta i karantän vid ankomst till Storbritannien. Arkivbild.
Resenärer från Sverige behöver inte längre sitta i karantän vid ankomst till Storbritannien. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den som reser från Sverige till delar av Storbritannien behöver inte längre sitta i karantän vid ankomsten, meddelar Storbritanniens transportminister Grant Shapps. England och Skottland har uppdaterat sina reserekommendationer, men det är ännu oklart om regeländringen gäller även för Wales och Nordirland.

Storbritannien kräver att resenärer från länder med stor smittspridning sitter i karantän vid ankomst. En rad länder med låg smittspridning har undantagits, bland annat Danmark, Norge och Finland. Nu förs även Sverige upp på den listan.

Regeländringen gäller från och med lördag den 12 september klockan 4 på morgonen. Den som anländer till Storbritannien före det måste fortfarande sitta i karantän i fjorton dagar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons