Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen gripen för mordförsök på pojke

Brott • Publicerad 14 november 2020
En 16-årig pojke hittades svårt skadad i Höllvikens centrum på fredagskvällen. En förundersökning om försök till mord har inletts.
En 16-årig pojke hittades svårt skadad i Höllvikens centrum på fredagskvällen. En förundersökning om försök till mord har inletts.Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-årig pojke hittades skadad i Höllvikens centrum i Vellinge kommun på fredagskvällen. Han fördes med ambulans till sjukhus, där han opererades under natten.

– Det finns inga misstänkta personer frihetsberövade, säger Evelina Ohlsson, presstalesperson vid polisen.

Annons

Hon berättar att pojken, enligt initiala uppgifter, skadades vid någon form av bråk mellan två grupperingar och att en förundersökning om försök till mord har inletts.

Pojken fördes med ambulans till Skånes universitetssjukhus, SUS, i Malmö. Han uppgavs vara stick- eller skärskadad.

Enligt SVT Nyheter Skåne var skadeläget allvarligt för 16-åringen när han kom in till SUS i Malmö klockan 23.00 på fredagen.

"Han hade skador i buken och opererades i natt för allvarliga skador. Vi vet inte hur hans tillstånd är, men han är kvar på sjukhuset", säger Region Skånes pressjour till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons