Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen gripen för branden i Hammarkullen

Brott • Publicerad 6 juli 2021
Söndagskvällens brand i flerfamiljshuset i Hammarkullen i Göteborg ledde till stora skador. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand. Arkivbild.
Söndagskvällens brand i flerfamiljshuset i Hammarkullen i Göteborg ledde till stora skador. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Förstörelsen är stor efter söndagens brand i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i nordöstra Göteborg.

Polisen misstänker att någon eller några hade tänt eld på ett föremål i entrén till flerfamiljshuset, men ännu finns ingen misstänkt för den grova mordbranden där en hel trappuppgång med tillhörande lägenheter fick evakueras.

Annons

Många fick kontrolleras av sjukvård på plats och två personer, ett barn och en vuxen fick föras till sjukhus.

Den vuxna är kvar på sjukhus och läget är stabilt, meddelade Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst på tisdagen.

Många var hemma när branden bröt ut på söndagskvällen. På filmer och bilder som sprids på internet syns privatpersoner som hjälper boende att ta sig ut från det brinnande flerfamiljshuset, i väntan på räddningstjänsten.

– Det värmer i hjärtat. Att man ser att folk hjälper varandra på platsen, när det är allvar och fara för liv, säger polisens förundersökningsledare Anna-Karin Pettersson till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons